dijous, 3 de febrer del 2011

A Sant Andreu escoles públiques per a tothom

Feia temps que volia fer un article sobre la manca de places escolars públiques que estem patint a Sant Andreu del Palomar. De moment no m’ha afectat, però crec que es un problema importantissim pels veïns i veïnes de Sant Andreu.

No es normal el patiment que tenen els pares a l’hora d’escollir escola pels seus fills. Ja no tant pel projecte de l’escola, que es importantissim, sinó per la manca de places. Com pot ser que les escoles del centre de Sant Andreu estiguin oferint, com a màxim, 50 places per escola i ja es prevegi, veient les portes obertes, que on hi ha 50 places hi hauran 90 o 100 inscripcions? I no es una sola escola, que son la majoria.

I no parlem de la importància de la proximitat escola - vivenda. Si no entres a l’escola que has posat en primera opció, t’arrisques a que et col·loquin a qualsevol escola del Districte, que no es petit, amb la corresponent des ubicació del infant del seu barri - poble.

L’any passat varen faltar 123 places que finalment van poder col·locar, algunes obrint terceres línies i altres accedint a l’escola concertada. No hagués sigut millor, en previsió del que podia passar, obrir directament terceres línies, contractar nous mestres i preveure el gran volum de nens i nenes que volien accedir a l’escola publica?.

No crec que sigui tat difícil agafar el cens, mirar quants infant estan en edat d’iniciar P3 i preveure amb antelació quantes places caldrà obrir, sigui creant terceres línies a algunes escoles, sigui creant noves escoles en barracons o sigui d’una altra manera.

El passat mes de desembre es va fer una concentració a la Plaça de Can Fabra reclamant la creació de places escolars a Sant Andreu del Palomar. Ja es preveu que mancaran places i tornarà ha passar el mateix de l’any passat.

Volem solucions ja!! A veure si amb el canvi de govern les coses canvien perquè sinó, vist el que s’ha fet fins ara, malament rai.

Una noticia que en fa referència:

Bloc Escola X tots:

3 comentaris:

Catalina Cerdó ha dit...

No és gens difícil preveure-ho, i moltes vegades la direcció de les escoles ja n'estan assabentades, però per això calen més recursos i als de d'alt, per variar, prefereixen mirar cap a altres direccions. Es veu que l'educació no és una prioritat, encara que ens sorprengui. Els mestres també patim aquests incidents.

El porquet ha dit...

Doncs mira, m'has posat llum sobre el tema de les escoletes a Sant Andreu. Havia vist les manifestacions però no tenia clara la magnitud del problema.

Cromlec ha dit...

Ventafocs: Conec algunes mestres i pensen com tu. Si des d'un principi es planifiquessin be les places, els mestres podrien preparar el curs en condicions i amb una previsió real de necessitats.

El porquet: Es un problema molt important. Qui mes qui menys te un amic, cosí o conegut que s'ha vist o es veurà afectat pe aquesta problemàtica. Es un problema global doncs els nostres infants son el futur del poble.

Gracies a tots per comentar!!