dimarts, 8 de març del 2011

La Vanguardia en Català


Ara fa uns dies, els directius del diari La Vanguardia van comunicar que havien decidit treure en breu una edició de La Vanguardia en Català paral·lelament a l’edició en Castellà. Desprès de fer-se pùblica la noticia, els assalariats i col·laboradors del Grup Godó, s’han encarregat de fer-ho córrer i han fet fins i tot presentacions de la nova edició del diari a diferents ciutats del país.

Queda clar que es una gran noticia i que això donarà un gran impuls a la llengua Catalana, doncs molts catalanoparlants tenen La Vanguardia com el seu diari habitual.

Dit això i traient tot el rerefons patriòtic i de país, he de dir que hem sembla que ho han fet purament per negoci. Durant molts anys hem tingut el diari Avui com a referent de premsa en Català i La Vanguardia seguia editant el diari en Castellà. Desprès va venir l’edició del Periodico en Català i la Vanguardia va seguir editant el diari en Castellà. Finalment, amb l’ajuda d’uns quants col·laboradors de La Vanguardia, va sortir, ara fa uns mesos, el diari ARA, editat integrament en Català. Que ara de cop i volta, als de La Vanguardia, els hi entri la falera de publicar el diari tamé en Català, dona que pensar no?

Per molt que els continguts de La Vanguardia siguin de bona qualitat, molt catalanoparlants hem comprat, durant tots aquets anys, altres diaris editats en català per defensar la nostra llengua. Durant tot aquest temps La Vanguardia ha editat unicament en Castellà, i fen-t’ho no ha fet cap favor a la llengua.

Per tant, felicitar a La Vanguardia per editar el diari també en català, però també exclamar que ja era hora!!. I que no ens venguin cortines de fum, ja que tot això crec que ho han fet per aconseguir quota de mercat i no per patriotisme o defensa de la llengua.

3 comentaris:

sargantana ha dit...

dons jo no el penso pas comprar..
sempre se me desmonta la vanguardia
soc un cas

ja estic feta al avui

salutacions!!

Garbí24 ha dit...

em sembla molt bé, però això no farà que la compri

El porquet ha dit...

Em sap greu pel diari Ara, sobretot, que havien començat amb empenta... i ara potser en sortiran perjudicats.

De totes formes, és una bona notícia per la nostra llengua.