divendres, 13 de març del 2009

Tornen els vampirs

Un grup d'arqueòlegs i investigadors italians han trobat les restes d'una dona vampir del segle XVI (foto) a la petita illa veneciana de Lazzaretto Nuovo, al nord d'Itàlia.

L'interès se centra en el crani d'una dona amb un totxo a la boca, cosa que es correspon amb les supersticions de l'època, quan els habitants d'aquesta zona d'Itàlia acostumaven a exorcitzar així els presumptes vampirs.

Segons les llegendes populars, en temps de pesta els vampirs fingien que estaven morts i, una vegada enterrats a les fosses comunes, extreien la sang als altres cadàvers. Per impedir-ho, els camperols de la zona introduïen un totxo a la boca dels cadàvers sospitosos. “El Periodico”

Ara que s’han tornat a posar de moda els llibres sobre vampirs, surt a la llum aquesta noticia que no fa mes que avivar la llegenda del xucladors de sang.

Realment aquestes llegendes i creences posen la pell de gallina. Pensar que hi ha una societat alternativa formada per vampirs, que es nodreixen de la sang del altres per sobreviure, si mes no, es inquietant.

Encara avui en dia quan sentim la paraula TRANSILVÀNIA, ens venen al cap un munt d’imatges de vampirs, boira i, com no, el castell del Compte Dràcula.

Sort que tant sols es una llegenda ..... o no?