dimarts, 15 de març del 2011

La central de Fukushima .... NUCLEARS NO!! Gracies.



La radiació al Japó, un país que viu un malson nuclear, va en augment. Després de l'explosió que s'ha produït aquesta nit al reactor 2 de la central de Fukushima, la tercera que pateix la planta des de dissabte a conseqüència del terratrèmol de 8,9 punts de divendres passat, les autoritats del país nipó han reconegut que els nivells de radiació s'han elevat "significativament". L'incendi que es va produir més tard al reactor 4 del mateix complex han obligat l'Executiu japonès a establir una zona d'exclusió aèria a la zona qualificada com a de risc i a reconèixer que si els nivells continuen incrementant-se, podria haver-hi afectacions en la salut humana. - (Publicat avui a l’edició digital del diari ARA)

Desprès d’un terratrèmol brutal i d’un Tsunami de dimensions esfereïdores, ara se li ha d’afegir el risc d’una catàstrofe nuclear. Els ciutadans del Japó estan patint una de les catàstrofes mes importants dels últims anys i les imatges que ens arriben et deixen corprès. Et deixen impactat, no tant sols per les imatges de destrucció i de víctimes, sinó per la situació en que queden milers de ciutadans que s’han quedat sense res, que han perdut familiars i amics i que estan en mans de la benevolència i la solidaritat de la resta de mortals que hem tingut la sort de no viure una situació similar. Tot el meu suport i els meu condol pel poble Japonès.

On si que vull incidir es en l’origen d’aquests desastres. El Terratrèmol i el Tsunami posterior son desastres naturals, imprevisibles i que, sigui per la mala gestió del planeta que fa l’home o per altres causes, l’home i pot fer poca cosa. En canvi les centrals nuclears son un invent de l’home, estan gestionades per l’home i  tant sols depèn de nosaltres seguir produint energia nuclear o no. Les conseqüències d’una catàstrofe nuclear son imprevisibles i, en el cas de produir-se, n’estariem pagant les conseqüències tota la vida.

Jo preferiria canviar els hàbits de consum de la població i eliminar totes les centrals nuclears. Canviant els hàbits podríem potenciar energies netes, que aporten potser menys energia però que no posen en risc la salut de la població. Plaques solars, molins de vent, energia geotèrmica, compostatge, etc ... N’hi ha moltes d’opcions i tant sols cal que els governs hi posin fil a l’agulla. Àustria no te centrals nuclears (crec que estan prohibides a la seva constitució) i Alemanya ha fet marxa enrere en la seva decisió d’allargar la vida útil de les seves centrals nuclears.

I Espanya que ha fet? Doncs res. El Govern Espanyol ha ratificat la gestió de les seves centrals nuclears amb el suport del PP. Unes centrals nuclears que últimament han patit errors de seguretat i que segurament tampoc estan preparades per un desastre natural com un terratrèmol.

A Catalunya, NUCLEARS NO!! Gracies.

1 comentari:

Garbí24 ha dit...

i de les seves consequències no en sabrem el 100% fins que hagin passat uns anys