dimecres, 17 de desembre del 2008

La SGAE i la Marató de TV3

“Les persones afectades de malalties mentals greus no seran les úniques que es beneficiaran dels diners recaptats durant La Marató de TV3. La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) s’embutxacarà al voltant de 45.000 euros en concepte de drets d’autor a través dels discos editats per la cadena autonòmica per a recaptar fons. Els artistes que han participat en el disc ho han fet de forma altruista i han cedit els seus drets, però la SGAE no pensa renunciar a aquesta "comissió" a costa de la solidaritat.” (La Vanguardia)

Esta clar que els artistes tenen que cobrar pel que fan i sobretot que son propietaris intel·lectuals de les seves creacions. Esta clar que hem de vetllar perquè els nostres artistes no es morin de gana defensant una professió que, en aquest mon tant globalitzat i on tot son “business”, costa tant de donar-li valor. Però d’aquí a treure profit d’un acte benèfic, al qual els propis artistes han renunciat als seus drets d’autor per una causa solidaria i on gracies a la feina de tos s’han recollit mes de 5 milions d’euros i va un abisme.

La imposició del cànon i actuacions d’aquests tipus, nomes fan que demostrar que la SGAE es tant sols una eina de cobrar tributs per enriquir a uns quants. Espero que els socis de la SGAE que rebin un % de beneficis per aquest acte, siguin tant hippies com prediquen i ho donin al fons de la Marató.

Seria el mes ètic no?

Mareta meva ... on anirem a parar.

http://www.tv3.cat/marato/

2 comentaris:

chinikein ha dit...

quin fàstic!
sempre ha d'haver-hi gent que s'aprofita!!???
allà ells amb la seva consciencia... és molt trist, realment em fa molta pena que hi hagi gent així...

Unknown ha dit...

Edgar! M'agrada aquest blog! Jo també en tinc un... www.curiositatsmusicals.blogspot.com a veure què et sembla!
Petoooons,