dimarts, 20 de gener del 2009

L’últim error d’Amèrica

Els Estats Units d’Amèrica, com a nació, te poc mes de dos-cents trenta anys d’història. Una nació conquerida als natius Americans a la força i ocupada per les tropes colonitzadores d’occident. La seva historia es farcida de guerres, primerament civils i posteriorment a nivell mundial, passant pel Vietnam, la Guerra del Golf i un llarg etcètera que no s’acabaria mai.

Durant aquests anys han passat un munt de Presidents dels Estats Units d’Amèrica, però el que ens ha tocat viure els últims vuits anys a nosaltres es el Sr. George Bush, que precisament avui acaba el seu mandat.

Un mandat enfocat a la guerra, la opressió i el petroli. Esta clar que en un mon globalitzat com el nostre, la majoria de politics es dediquen a la política no per creences sinó pel poder que un càrrec els atorga. George Bush era l’últim que quedava del trio de les Açores, aquell trio format pel Sr. Aznar, el Sr. Blair i finalment, el que liderava el tema com a primera potencia mundial, el Sr. Bush.

Amb la retirada de George Bush i l’entrada d’aire fresc amb Barack Obama s’obre una porta d’esperança, com a mínim, per poder re enfocar la visió distorsionada del mon que s’oferia des dels Estats Units d’Amèrica.

L’últim error d’Amèrica. D’aquesta manera tan clara titula avui el diari el pas de George Bush per la Casa Blanca.

1 comentari:

Anna ha dit...

Ei!

Bueno, ara faltarà veure com se'n surt l'Obama, de moment avui les tropes israelianes a Gaza ja s'estaven retirant.. a veure quan dura!

I no és el terrat, és la meva terrassa de casa!!;);)

Un petó!