divendres, 5 de novembre del 2010

Barcelona i el Papa de Roma

Que ens esta passant?

Que ens hem tornat boixos?

Si teòricament vivim en un Estat Laic, no entenc tota la parafernàlia que envolta la visita del representant de l’Església Catòlica. El fet que el rebin les autoritats com a Cap d’Estat, que Barcelona en plena crisi hagi d’assumir part del cost de la seguretat, que la televisió publica Catalana (TV3) retransmeti en directe amb programes especials tot el recorregut i la missa que oficiarà a la Sagrada Família i que els veïns de la zona tinguin dificultats per accedir a les seves vivendes hem fa pensar que la teoria de l’Estat Laic es tant sols paper mullat i per quedar be de cara a la galeria.

Ah, i  el Sr. Rajoy ha afirmat que el fet de que el Papa faci part de la Missa en Català es el millor que li ha passat a la nostra llengua. Quin pebrots!! El millor que li ha passat a la nostra llengua es la persistència dels Catalans i de les Catalanes per no deixar en l’oblit la nostra cultura i les nostres arrels, demostrant que ni la censura, ni la prohibició en plena Guerra Civil, ni la repressió per part de l’Estat Espanyol abans i desprès de la transició, poden fer desaparèixer la Llengua de tot un territori.

Hi haurà gent que voldrà assistir a la Missa de la Sagrada Família i el seguici del “papamobil” i o trobo perfecte i totalment respectable, però hem sobra tota la resta.

JO NO T’ESPERO

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

ah! però estem en un estat laic? No ho havia notat! M'havia pensat que era un estat lacai.

Clidice ha dit...

Jo tampoc l'espero, i malgrat que entenc el goig dels catòlics per la seva vinguda, cadascú creu en el que vol o en el que pot, em costa molt d'assumir el trasbals i la despesa que representa la vinguda a la ciutat d'un representant d'un credo religiós. Em sembla insultant tot el muntatge. I del català ... millor que alguns no se'l posin a la boca, que el missatge d'aquest paio és per dir: "no se de que os quejais si hasta el papa lo habla!" i després començaran amb el rotllo que si som victimistes i bla bla bla. De moment Barcelona oblidada per mi aquests dies. :(

Anònim ha dit...

Jo tampoc aniré a veure'l ni seguiré el recorregut del Papamòbil ni res de tot això. Sobre el tema de la despesa, en un principi, el saldo resultant serà positiu per a la ciutat. Sorotsament, no s'ha fet com a València on es van gastar una barbaritat indiscriminada per a rebre'l.
Per molt que ens vulguin vendre que és un Cap d'Estat, és evident que és molt més. Que jo sàpiga, si la Merkel vingués aquí no s'organitzaria tot aquest sarau. I tb pensa que és uan bona oportunitat per a poder criticar, davant seu, l'actitud de l'alta jerarquia eclesiàstica amb alguns plantejaments del tot retrògrads i el seus intents d'amagar els casos d'abusos a menors. L'altre dia la plaça de Sant Jaume estava plena.