dimecres, 16 de febrer del 2011

Crònica d’una averia anunciada

Son les 20:00h del dilluns 14 de febrer i, com es habitual, el Mercat està tancat. Tant sols resten algunes botigues de les porxades obertes i alguns vianants que passen pel la Plaça del Mercadal de camí cap a casa. De sobte, la llum de casa comença a fer pampallugues a la vegada que sentim varies explosions que il·luminen un canto de la plaça. Un cop sentim la última explosió, la llum s’apaga definitivament.

En pijama i sabatilles, hem poso l’abric i corro a veure que ha passat. Nomes girar la cantonada del Mercat ja veig els bombers al costat del bar Aparici, ruixant amb la manega la caixa de cables de sobre de la formatgeria. La imatge es dantesca, la caixa socarrimada, part del sostre de la porxada tot negre i els cables elèctrics penjant a canto i canto de la porxada del carrer Vintró.

Darrera la cinta dels Bombers, mentre ells encara remullen el sostre de la porxada, ens apinyem uns quants veïns per veure que ha passat. Els comentaris son clars, un altre cop aquesta caixa?. Sempre estem igual. També hi ha alguns propietaris del comerços de les porxades i de les parades del Mercat. La gran preocupació es el producte fresc emmagatzemat a les neveres.

En una hora arriben els operaris d’ACCIONA per avaluar els danys i veure que poden fer. Aprofitant els comentaris que havia escoltat darrera la cinta dels bombers, hem dirigeixo al que sembla el responsable de la quadrilla d’ACCIONA i li pregunto si es habitual aquesta averia a la plaça. Directament hem contesta que fa cinc anys ell mateix va venir a reparar la mateixa caixa de cables que s’havia cremat feia un parell d’hores.

Finament varem estar sense llum fins a 2/4 de 3 de la matinada. Faltava arreglar la línea de telèfon dels veïns mes propers a l’averia, però almenys les neveres tornaven a funcionar i les calefaccions elèctriques també.

Si el mercat te un munt de neveres instal·lades, els veïns de la plaça s’instal·len aire condicionat i cada cop hi ha mes consum elèctric per part dels veïns de la plaça, no seria lògic ampliar i millorar la instal·lació elèctrica de la Plaça del Mercadal?

Hem sembla molt be que es reformi la Plaça d’Orfila i la Plaça del Comerç, però crec que hi ha prioritats mes urgents i que afecten a la seguretat dels veïns i veïnes, com es la instal·lació elèctrica general de la Plaça del Mercadal.

4 comentaris:

El porquet ha dit...

A les 20:00 hores en pijama? Caram, quina vidorra! ;p

La Plaça Meradal necessitaria algun rentadet de cara, sens dubte.

murga ha dit...

sovint, tinc la sensació que l’ajuntament està més preocupat per les aparences que per la seguretat dels seus contribuents.

Garbí24 ha dit...

tot està en un estat molt precari...menys el rebut que ens arriba cada mes

Cromlec ha dit...

El porquet: Home, quan plou, fa fred i has aconseguit plegar a una hora raonable, que millor que posar-te el pijama i sopar a una hora decent.

Pel que fa a la Plaça, tant sols tens que donar una volta pels arcs i veuràs que la pintura s'està caient, la instal•lació elèctrica es deficitària, els de Barcelona Neta, en comptes de rentar, netegen el terra amb aigua a pressió en direcció a les botigues i els aparadors queden esquitxats, etc..

murga: Ara que s'acosten primàries i eleccions municipals, es el moment de fer coses de cara a la galeria.

garbi24: Tens tota la raó. A l'hora de cobrar, no tenen cap problema.

Gracies a tots per comentar!!