divendres, 4 de febrer del 2011

El PSC i les eleccions a alcalde per l’Ajuntament de Barcelona



Avui comencen les primàries al PSC per escollir el candidat a les eleccions municipals per l’Ajuntament de Barcelona.
 
Per una banda tenim al Sr. Jordi Hereu, actualment alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, que desprès d’uns anys a l’Ajuntament no ha pogut evitar que la seva popularitat caigués en picat amb projectes com la consulta de la Diagonal o els futurs Jocs d’Hivern a Barcelona.


Per l’altre cantó tenim a la Sra. Montserrat Tura, fins a fa poc Consellera de Justícia, amb una carrera política extensa, primerament sent alcaldessa de l’Ajuntament de Mollet de Vallès i mes tard en assumint diferents càrrecs a la Generalitat de Catalunya.

A part de les diferents formes de governar i de l’experiència d’un i de l’altre, hi ha un fet que els diferencia. El Sr. Hereu viu i esta empadronat a Barcelona i en canvi la Sra. Tura viu, te un apartament llogat,  a Barcelona però esta empadronada a Mollet del Vallès.

Una alcaldable que no esta empadronada i que no esta clar si viu o no a la ciutat on es presenta? No ho entenc. I encara mes quan ha dit que, en el cas de sortir escollida alcaldessa, pensa seguir empadronada a Mollet del Vallès.

Pel que diuen, les enquestes posicionen a la Sra. Montserrat Tura per sobre de l’actual alcalde de Barcelona, el Sr. Jordi Hereu. El 19 de febrer, dia en que votaran al candidat a l’Ajuntament de Barcelona pel PSC, sabrem qui es l’alcaldable per Barcelona.

Surti qui surti, el PSC te molt difícil governar a l’Ajuntament de Barcelona la pròxima legislatura. Desprès dels resultats de les eleccions a la Generalitat de Catalunya i de les picabaralles internes, el PSC ha perdut molts electors i això els hi pot passar factura a les eleccions municipals.

Esperem que tothom tingui visió de ciutat i de país. Això implica que no es renovi el bipartit o tripartit, amb el qual els Socialistes s’han mantingut a l’Ajuntament de Barcelona els últims anys i que l’alcalde de Barcelona, sigui qui sigui, sigui escollit per una amplia majoria de vots dels ciutadans.

5 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Que curiós, això de la Tura. Però ja no ve d'aquí, si hi va haver un moment que la Generalitat la manaven molt des de fora.

Anònim ha dit...

Certament, l'Hereu ha comès alguns errors, però el que és inconcebible és la batalla interna del PSC, sinó que li preguntin al Maragall
D'altra banda potser que convindria un canvi. Mala cosa la del poder enquistat a la poltrona

salut

Garbí24 ha dit...

jo no votaria a cap dels dos....si el psc vol fer alguna cosa s'hauria de posar les piles i posar gent com cal

Lluís Bosch ha dit...

Jo només demano que l'Ajuntament de Barcelona no quedi arrossegat per aquesta onada conservadora i carca que s'ha endut la Generalitat. La resta em semblen matisos. El fet que un personatge tan patètic com Trias visqui a Barcelona és garantia d'alguna cosa?
La "perspectiva de país" que anomenes què pensa dl fet que Trias sigui castellanoparlant?

Justament si tenim una visió àmplia de país, hem d'esperar que Ciu no posi la seva grapa als ajuntaments.

Cromlec ha dit...

Helena Bonals: A mi no se m'acudiria presentar-me d'alcalde a un poble/ciutat on no hi visc. Pel que fa a la Generalitat, fins que no torni a ser un ens una mica autònom que no depengui de les directrius de Madrid, seguirem tenint els mateixos problemes que fins ara.

Gregori Samsa: Si la patacada a les eleccions al parlament ja va ser històrica, tant sols els hi faltava una baralla interna per veure qui serà el candidat a l'alcaldia de Barcelona.

garbi24: Cal un renovació general dels polítics que ens representen.

Lluis Bosch: El problema que tenim a Barcelona es que, si t'ho mires fredament, no hi ha cap candidat que et faci dir .. aquest pot ser un gran alcalde!!. Tant se val si es de CIU, del PSC, d'ICV o d'ERC, el problema es que el nivell dels polítics que ens representen es molt baix.

El que necessitem es gent compromesa, que no es prengui la política com un negoci i que vulgui tirar endavant Catalunya amb esforç i perseverança. Tot això entenent Catalunya com una nació que vol tenir el dret a decidir i que aspira a ser un territori lliure i independent. Per mi això es visió de país.

Pel que fa al tema de que el Trias sigui castellanoparlant, mentre on intervingui com a candidat de CIU o com a membre del Ple de l'ajuntament ho faci parlant en Català, el que faci a la intimitat es problema seu. N'hi ha que ni en públic parlen en Català.

Gracies a tots per comentar!!