dilluns, 7 de febrer del 2011

Que que mes tenim?


L’últim anunci d’Estrella Damm, que que tenim?, es una passada i en Quim Gutiérrez junt amb els Amics de les Arts ho borden. Es un anunci que t’arriba i et recorda que el nostre país es meravellós.

Dit això, cal dir que l’anunci en qüestió ha estat envoltat de polèmica per no haver afegit cap producte o encant de la plana de Lleida.  També crec que es deixa pel camí un munt de productes i llocs a destacar d’arreu del país, els quals es mereixen ser anomenats.

L’anunci d’Estrella Damm diu que tenim el Barça i la Masia, amb en Mesi, en Xavi, l’Iniesta, en Pique, en Puyol, en Busquets, en Valdés i en Guardiola. Les galetes de Camprodon, els Pirineus, en Dalí i les Anxoves de l’Escala. El Bulli, els recuits de Fonteta, el Cap i Pota i Ullastret. La Fageda, el trinxat de la Cerdanya i la Patum. La llonganissa de Vic, Aigüestortes i Sant Maurici. La Sagrada Família, el Parc Güell i en Serrat. Mercè Rodoreda, Quim Monzó i Joan Miró. Joan Brossa, els Castellers i 580 Km de platges. Els calçots, el romesco i el Delta de l’Ebre.

Per fer justícia, intentaré afegir alguns mes, tot i que segur que me’n deixaré un munt.

Que que mes tenim?

El vi del Priorat, del Penedès i els borregos de Cardedeu. Els cargols de Lleida, el Cau Ferrat de Sitges i el Bestiari Popular. L’oli de Les Garrigues, els diables i els bastoners. La sardana, la gralla i el sac de gemecs. Montserrat, el Pedraforca i el Montseny.  La coca de recapta, l’Escudella i els Panellets. El cava, el vermut i el moscatell. Els bolets, la ratafia i l’espetec. El Cadi, els volcans de La Garrotxa i Cadaquès. La Senyera, els Segadors i el Cant del Barça. En Lluis Llach, els Pets i els Sopa de Cabra. Les havaneres, Sant Jordi i els Catalans.

Esta clar que caldria detacar-ne molts mes. Si voleu, podeu afegir als comentaris que mes voldríeu destacar d’arreu del país. Perquè en quedi constància.

7 comentaris:

Criticartt ha dit...

Hola Habitant..... et proposa fer un anunci i una llista al teu bloc sobre el que ja no tenim... com a Sitges que ja no tenim el Cau Ferrat...
Per cert, un gran bloc.. m'hi apunto

_MeiA_ ha dit...

És fantàstic l'anunci, molt ben trobat, i sobretot, ens posa els pèls de punta tots els catalans.

maria ha dit...

M'encanta l'anunci, i com a Valenciana he de dir-te que vos tinc un poc d'enveja... no per les coses que teniu (ací també en tenim de bones!) sinó pel fet de que en la vostra terra fagen anuncis com aquest.Algun dia (espere) ho aconseguirem ací baix :)

Garbí24 ha dit...

per fer l'anunci a gust de totes les comarques catalanes hauria de durar almenys tres hores.....la gent ha d'entendre que és un anunci i que tot no hi cap.
Evident-ment ja se'n han fet parodies intentant fer-nos creure altres coses i caure en la tristor. Tenim de tot,però posats a fer destaquem el que és bo.
Per cert...la comprovació de paraules : fulaness, ara no sé si és bo o dolent, tenir-les les tenim.

Alberich ha dit...

Hi podríem afegir l’esbart dansaire de Rubí, els balls de gitanes del Vallès, el Palau de la Música Catalana i l’Orfeó Català (sense el Millet), el Liceu i els amics de la Òpera de Sabadell, la Fira del Cargol de Lleida, els pollastres d’El Prat, la xatonada, el cava, el vi del Penedès i el del Priorat ( potser no hi quedarien bé en un anunci de cervesa), l’Albert Pla i així fins a omplir tota la graella de ‘la nostra’ TV3...
Salut.

Cromlec ha dit...

Beli: Si féssim una llista del que no tenim acabaríem plorant perquè entre les modernitats, els incendis i les obres de torn no acabaríem mai.

Pel que fa al cau Ferrat, no ho sabia fins que ho has dit. Ho he buscat per Internet i he vist que hi ha un moviment veïnal en defensa del Cau Ferrat i el Palau Maricel. Sitges es un poble preciós.

MeiA: Jo crec que produeix un sentiment de pertinença a alguna cosa fantàstica, que en aquest cas es Catalunya.

maria: La realitat Valenciana la desconec una mica però, amb el govern que teniu al País Valencià, suposo que deu ser complicat fer alguna cosa similar. Segurament seria un anunci fantàstic.

garbi24: Un programa que també he feia posar la pell de gallina era el Catalunya des de l'aire. Era espectacular.

Alberich: Gracies per destacar mes productes i tradicions del país. Potser tens raó en el fet que introduir a un anunci de cervesa DO de vins no es una gran idea.

Gracies a tots per comentar!!

chinikein ha dit...

jo destacaria que a catalunya tenim un munt de gent collonuda que fa que tot això sigui possible. La major riquessa que té el nostre territori, és la gent que el tira endavant i lluita perquè un dia els somnis es facin realitats