dijous, 13 de gener del 2011

La Masia del Barça i la immersió lingüística


El Futbol Club Barcelona, de sempre, ha estat un símbol de Catalanitat i de tarannà d’un país. Cada partit al Camp Nou podem veure el mantell d’estelades i senyeres que onegen al vent a les graderies de l’estadi i com el Barça, mentre altres equips de la LFP duen la bandera espanyola a la samarreta, du amb orgull la senyera al clatell.

Aquests dies esta en boca de tothom el gran èxit de la Masia en la formació esportiva de nois i noies, degut a que els tres nominats a la pilota d’or han estat tres jugadors del primer equip del Barça formats a la cantera, en Mesi, en Xavi i l’Iniesta.

Podem parlar d’un gran èxit esportiu però, com pot ser que nois que van arribar a la Masia amb 15 anys, la Masia entenent-la com a una escola on a mes de jugar a futbol realitzen els seu estudis acadèmics, no parlin ni una paraula en Català?

El Futbol Club Barcelona, com a Club de referència a Catalunya i a nivell mundial, no es pot permetre que la seva escola obvïi la immersió lingüística a les seves aules. Una immersió lingüística que crec que es imprescindible pel país i mes amb la que esta caient contra el Català.

Encara recordo com, tot i no ser nois de La Masia i ser bascos, en Txiki Begiristain o en Jose Mari Bakero parlaven en Català amb els mitjans de comunicació d’aquí i com s’esforçaven i s’esforcen per entendre i parlar en la nostra llengua.

No pot ser que en Pedro, en Mesi o l’Iniesta no siguin capaços d’articular ni una paraula en Català. Han crescut i han estat formats a Catalunya i per tant tindrien que tenir el català com a segona llengua com a mínim.

Per molt que en Guardiola digui ”el guanyador es” a l’entrega de la pilota d’or a Zurich, mentre a La Masia no s’ensenyi el Català als nois i noies que formen, aquesta serà una assignatura pendent per al millor club del mon.

3 comentaris:

òscar ha dit...

No estic ben bé segur, però crec que tenen classe de català i que, en el cas de Messi i Iniesta, han tingut professor particular i tot.

Si després el volen parlar en públic o no, ja és una altra història.

Clidice ha dit...

Si el saben i no el volen parlar en són ben lliures. Però algú els hauria de comentar que seria interessant que demostressin una mica que saben en quin país viuen.

Jobove - Reus ha dit...

gràcies per tenir-me al teu blog com amic

faig el mateix amb el teu magnífica blog a la meva llista d'amics

una abraçada i ens mantenim en contacta