dimecres, 3 de desembre del 2008

Les bosses de plàstic i el cabàs de vímet

Que se n’ha fet del cabàs de vímet tradicional per anar a comprar?

Els que tenim una mínima consciencia ecològica, ja fa temps que quan anem a comprar al comerç de barri o de poble utilitzem el nostre cabàs folrat amb la roba de farcell. A part de ser una manera ecològica de dur el que has comprat, també es pràctic i còmode ja que el cabàs esta dissenyat per això.

Amb tot això, avui llegeixo al diari que el govern s’està fent enrere en la proposta de prohibir regalar bosses de plàstic als supermercats. Entre discussions internes de govern, discussions a la comissió de la proposta i la lentitud de decisió que tenim al país, els ciutadans van consumint tones i tones bosses de plàstic, fetes de petroli que l’únic que fan es embrutar y crear residus. Per fer una simple bossa es gasta tant combustible i tanta energia, que tant sols evitant agafar una per setmana s’estalvia la energia necessària per alimentar elèctricament una nevera durant 946 anys.

Trobo molt be que prohibeixin regalar bosses de plàstic als comerços i que per tant les cobrin. En una societat tant consumista, globalitzada i que nomes es mira el melic, mes que mai, calen decisions d’aquest tipus perquè la gent toqui de peus a terra i se n’adoni del mal que estem fent al planeta.

NO AGAFIS BOSSES DE PLASTICUTILITZA EL CABÀS DE VÍMET

4 comentaris:

e. ha dit...

aaah!

jo ja fa temps que vaig passar-me al cabàs, abans d'anuncis progres i verdosencs...

http://elenagvidal.blogspot.com/2008/06/com-un-cabs.html

el que haurien de prohibir a segons quines cadenes de distribució, és a més, els embolcalls que fan servir per vendre: al mercadona venen els pebrots un a un, amb una safata de porex i plàstic. Quin excés!

així que, encara millor, si aneu a la plaça i us ompliu el cabàs sense artificis!

Cromlec ha dit...

Totalment d'acord amb tu Elena!!

M'afegeixo a la crida que fas per reduir el consum d'enbolcalls. Una bona opció es comprar a la plaça, amb el cabàs de vímet clar.

Jesús M. Tibau ha dit...

no costarai tant anar a comprar amb el cabàs, o el cistell, o el cenalló. Ens estalviaríem una despesa enorme en bosses i molta contaminació.

Punt Petit ha dit...

jo porto cabàs de vímet i bosses de roba per anar a comprar.