dimarts, 24 de març de 2009

El poder de la veu

Els dilluns a la nit, i sempre que puc, escolto en Joan Barril al seu programa “El cafè de la República” de Catalunya Radio.

Ahir precisament, en Joan Barril va entrevistar a un escriptor que acaba de publicar un llibre (ara no em ve al cap ni el nom de l’autor ni el títol del llibre) on tracta molts aspectes relacionats amb les teràpies alternatives. Una d’aquestes teràpies es la cura a traves de la parla. Es veu que la historia del llibre parla d’una persona en coma que desprès de tota una nit sentint la veu del seu company/a arriba a despertar-se.

Aquesta explicació hem va deixar xocat i hem va agradar molt el concepte de teràpia de la veu. Sobretot el fet de com la veu dels que ens estimem i ens estimen pot afectar al nostre estat d’ànim i de la influencia que poden tenir les persones publiques amb un to de veu concret.

Escoltant ahir a la nit a en Joan Barril vaig arribar a la conclusió que, a part dels continguts del programa, la veu d’en Joan Barril hem transmet tranquil·litat, calma, ambient bo, ...

Moltes vegades m’he preguntat; si m’oferissin fer un cafè amb algun personatge públic, amb qui voldria fer-lo?. Realment es una pregunta difícil de respondre però amb tota seguretat en Joan Barril seria un dels candidats.

Per a mes informació:
http://www.catradio.cat/pcatradio/crItem.jsp?seccio=programa&idint=694