dimarts, 13 de juliol del 2010

Velocitat variable??

Fa uns mesos que es va implantar, per motius mediambientals i de seguretat, l’anomenada VELOCITAT VARIABLE. Teòricament ha d’ajudar a fer el transit mes fluid, evitar accidents i reduir l’emissió de contaminants a l’aire.

Si soc sincer, encara no entenc la lògica de la qüestió però crec que crea mes embussos que solucions i el tema de la contaminació no el tinc gaire clar.

L’exemple clar el vaig viure en pròpia persona divendres passat:

Circulàvem per l’Autopista Pau Casals en direcció costes del Garraf i la velocitat marcada abans d’arribar a la velocitat variable es de 80 Km/h. Tothom anava a aquesta velocitat quan de cop i volta al primer indicador lluminos de velocitat variable varem veure que marcava 50 Km/h.

No cal explicar la frenada que feia tothom, cosa que produïa l’efecte contrari a l’espera’t i feia el tràfic cada cop mes dens. En aquest tram, els indicadors de velocitat variable estan separats aproximadament 1 Km entre ells.

Dels 50 Km/h varem passar a 40 Km/h.


La sorpresa va ser quan el següent indicador ja marcava 80 Km/h i uns indicadors mes enllà 100 Km/h.



Resumint, en un tram de 10 Km varem variar la velocitat de 80 Km/h a 50 Km/h a 40 Km/h a 80 Km/h i finalment a 100 Km/h. La impressió que hem va donar es que el propi embús el creava aquest sistema de velocitats.

Això si, qui no estigui al cas i no actuï segons els cartells lluminosos de cada Kilòmetre, multa al canto!! Quan circules de nit es com si fos Sant Joan, ja que les llumetes dels radars fan pampallugues i flaixos contínuament.