divendres, 11 de febrer del 2011

Barcelona i la contaminació ambiental


Ja fa dies que a tots els mitjans de contaminació es parla del nivell de contaminació de la ciutat de Barcelona. Es veu que, per un anticicló que es produeix dues vagades a l’any, estem en uns nivells elevadíssims de pol·lució i això fa que la ciutat estigui encapotada.

Ahir, mentre sortia de Barcelona per l’Avinguda Meridiana, vaig aprofitar per fer aquestes fotos on es veu clarament, tot i ser les 9 del mati, la massa gris que tenim actualment per sostre a la ciutat.




A part del debat sobre al limitació dels 80 Km/h, crec que ens hauríem de plantejar el sistema de consum que tenim, els sistemes de transport, el sistema aeroportuari i els polígons i plantes de producció. Crec que necessitem fer un pla a mig termini, amb la intenció de reduir les emissions de contaminació que deixem anar al cel de Barcelona i de Catalunya.

5 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Jo també diria que el debat és sobre el model en general, no tan sols a quina velocitat circulem. Amb el govern que ens ha caigut al damunt, però, no demanis reflexions gaire profundes ni replantejaments, que aquests són convergents i ja se sap.

El porquet ha dit...

Sens dubte Barcelona és una ciutat que pateix contaminació (com totes les ciutats del món)... però a veure, aquests dies, degut a l'anticicló, i a l'alta humitat a la zona litoral, tota la costa (inclosa Barcelona) s'ha vist afectada, sobretot a primeres hores del matí i fins al migdia, que el sol no escalfa més, per boires i núvols baixos.

Si fas les mateixes fotos a les 16 hores segur que ja no es veu aquesta massa grisa, que, en bona part, és boira i núvols baixos.

I vigila que anar fent fotos mentre condueixes... si t'enganxen et cau el pèl! ;p

Garbí24 ha dit...

si la polució és pogués vendre.....estaria tot més net que una patena. Com que és un problema...tothom se'n desenten

Cromlec ha dit...

Lluís Bosch: Caldria replantejar els hàbits de consum i de producció de la ciutat. Que diguin que tant sols passa dues vegades a l'any per l'anticicló, hem sona a excusa.

El porquet: Les fotos son de les 9 del mati i dos dies abans estava igual. Una de les fotos es de just quan comences la baixada que esta en obres direcció Cerdanyola, on habitualment es pot veure el Montseny, i no es veies res de res. De tornada, cap a les 12 del migdia, estava tot igual.

Ah, les fotos les vaig fer anant de copilot. Suposo que algun dels conductors hem deuria mirar malament, però el conductor anava concentrat a la carretera. :)

garbi24: Això hem fa recordar un episodi dels SIMPSON on en Homer i en Bart es dediquen a robar greix de les cuines per vendre’l d'amagat. No se, pot ser amb un caçapapallones podríem recollir al contaminació i vendre-la a l'Ajuntament....rollo caça fantasmes.

Gracies a tots per comentar!!

. ha dit...

El primer dia que vaig sortir de casa, així de bon matí i vaig trobar-me amb aquell cel tot gris i cobert no pensí que pogués ser pol·lució sinó que estava cobert i plouria així que vaig tornar a casa a recollir el paraigua, tot ignorant de mi...