divendres, 7 de març del 2008

La cultura de l'aigua

LA CARA

Amb l’excusa de subministrar aigua als horts del País Valencia i Murcia, durant anys han estat pressionant a Catalunya per dur a terme el transvasament de l’Ebre. En cap moment crec que es pugui negar l’aigua als pagesos, però quan el motiu real del transvasament no es aquest sinó que amb l’especulació habitual volen fer camps de golf, grans urbanitzacions i zones d’estiueig pels senyorets de calers, es quan considero que no hi ha dret. Grans manifestacions dels pobles regants de l’Ebre i de tot el País han fet que se sentis la veu del poble davant de les administracions i els partits politics partidaris d’aquest transvasament. El canvi de color del partit governant a Espanya ha parat de moment aquesta aberració però cal estar alerta. Ningú ens assegura que això estigui parat del tot.

LA CREU

En aquests moments de sequera extrema que assola el País, resulta que la setmana passada es va fer pública l’existència d’un escapament al terme municipal de Badalona de 216.000 litres diaris. Tot seguit l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va donar a conèixer l’existència de quatre fissures més a les poblacions de la Roca del Vallès, Vallromanes, Tiana i Santa Coloma de Gramenet.

Com pot ser que estiguem manifestant-nos contra el transvasament i potenciant una nova cultura de l’aigua, si quan mirem cap enrere resulta que no som capaços d’administrar els nostres propis recursos?