dijous, 17 d’abril del 2008

Salvem les alzines del Tibidabo

Resulta que l’empresa que gestiona el Tibidabo, com a eina de promoció i millora del parc d’atraccions, ha decidit muntar una nova muntanya russa. Que be, pensaran els infants de Barcelona, quin parc d’atraccions mes maco que tenim.

Llàstima que per poder fer aquesta monstruositat s’hagi de talar un alzinar format per 40 alzines. Pel que m’han comentat, un alzinar d’aquesta grandària triga mes de 100 anys a créixer.
Malament anem quan prioritzem una instal·lació d’oci consumista a un alzinar que aporta una cosa que avui en dia, a Barcelona, es primordial, l’oxigen.

Mirant fotos del Tibidabo de fa cent anys, es veu una muntanya pelada, lliure, símbol de natura i de frontera de Barcelona amb la resta del país. Avui en dia, tot son cases, parcs d’atraccions i antenes.

Aquest mati a Catalunya Radio han donat la noticia que uns joves, membres d’una associació ecologista, s’han encadenat a les alzines per impedir que les continuïn talant. Segurament serveixi de poc, però mentre hi hagi gent com els membres d’aquesta associació, al menys, farem bullir les consciencies dels que consenten, amb el seu silenci, la llei del totxo per sobre de l’equilibri natural.

Salvem l’alzinar del Tibidabo.

http://es.youtube.com/watch?v=Jcrwu6WGoMs&feature=related