dilluns, 5 de maig de 2008

Llibertat animal

A dia que passa, mes por hem fa obrir el diari. En quin mon vivim?. Sense anar mes enllà al diari d’avui es pot llegir la següent noticia:

“Un babuí que feia vuit anys que estava enclaustrat en una gàbia de només dos metres quadrats i gairebé sense llum gaudeix des de principis d’abril d’una vida molt menys dolorosa gràcies a l’avís d’una veïna de Vilassar de Dalt i la posterior actuació dels Mossos d’esquadra. El mico, una femella de Papio hamadryas, era mostrat a aquells que assistien a la funció d’un circ instal·lat al municipi, malgrat que no formava part dels números de l’espectacle, sinó que estava al marge, concretament en un petit remolc amb barrots que no complia els requisits mínims de benestar animal.”

Com es pot tenir la sang freda de tenir un animal en aquestes condicions. Ja que tenen la moral de tenir-lo pres, almenys que el tinguin en bones condicions. Tan difícil es considerar els animals com a esser vius? Amb sentiments?.

TAN DIFICIL ES COLLONS???

Fora els circs amb animals, fora les places de braus, fora els zoològics, fora les empreses que experimenten amb animals, fora les empreses que fan abrics amb pell d’animals per tapar les vergonyes de la gent rica i fora tot el que tingui a veure amb el maltractament d’animals de qualsevol mena.

Per sort el mico en qüestió va ser traslladat a les instal·lacions de la fundació Gaia, a Vidreres (Selva), on s’estarà mig any fins que es recuperi i pugui ser portat a un centre de fauna de dimensions més grans a Holanda.

No facis als demes, el que no vulguis que et facin a tu

Adopta un animal, et necessita.


http://www.protectoramataro.org/cat/

1 comentari:

e. ha dit...

estic molt d'acord amb tu, edgar.

i tampoc entenc per què costa tant respectar als altres éssers vius, si l'espècie humana té el "do" del raonament.