dissabte, 24 de gener del 2009

Palestina, un poble que pateix

Intentant entendre el perquè de la realitat de la Franja de Gaza i Cisjordania, m'he posat a navegar per la xarxa i tot el que trobo es esfereïdor. Guerres, ocupació, menyspreu a un poble i tot això amb la permissivitat de la comunitat internacional.

Palestina ha estat expulsada dels seus territoris i ha acabat arraconada i amuntegada en uns petits trossos de terra als quals anomenen la Franja de Gaza i Cisjordania. Per situar-nos, podríem dir que la Franja de Gaza limita amb Israel, Egipte i el Mar Mediterrani. Encara que no ho sembli, a prop de casa nostre es produeixen guerres i hi ha pobles que malviuen intentant sobreviure literalment i lluitant perquè la seva cultura segueixi viva.

El poble d'Israel es l'artìfex de la ocupació de Palestina i l'autor de l'autoproclamat Estat d'Israel, un estat poderòs que fa i desfà al seu aire amb el suport dels paisos mes poderosos del mon.

Mirant les ultimes accions perpetrades sobre el poble Palestí podem veure que Israel no recorda el seu passat. Durant la segona guerra mundial els jueus van partir la barbàrie i l'extermini per raons ètniques i el mon sense, amb tota la raò, es va possar les mans al cap pel que havia passat. No creieu que Israel ha fet una cosa semblant amb el poble Palestí?

Si fins hi tot han fet un mur de no se quants metres per aïllar els Palestins del territori d'Israel. I no parlem dels colons, i del bloqueig per importar i exportar i tantes i tantes coses que l'unic que fan es asfixiar poc a poc al poble Palestí.

Les provocacions que, segons Israel, justifiquen la última invasió a Gaza no son mes que la reacció al tracte que rep el poble Palestí per part dels seus veïns de l'altre banda del mur de la vergonya.

FREEDOM FOR PALESTINA