dilluns, 26 d’octubre del 2009

EL Priorat - Terra de grans vins

Ara fa unes setmanes vaig tenir l’oportunitat de conèixer un territori desconegut per a mi, el Priorat. Terra de vins i ametllers (es una faceta desconeguda però espectacular) et transmet aquella sensació de tranquil·litat i benestar dels pobles rurals i amb pocs habitants per metre quadrat.

La majoria de pagesos viuen de la vinya. Pel que fa als camps d’ametllers, no cullen les ametlles perquè al preu que les paguen no els hi surt a compte collir-les i per tant et trobes els camps d’ametllers carregats d’ametlles.

Durant aquest dies ens varem allotjar a una casa rural del poble del Molar, al sud del parc natural del Montsant, anomenada El Perxe. Aquesta caseta es espectacular i el menjar es tradicional, cosa que la fa mes intima i tradicional.

Si voleu fer un tast de vins, podeu anar al poble de la Figuera on en Josep Maria us farà un recorregut per les vinyes, tot gaudint del paisatge de la DO Priorat i la DO Montsant. Finalment podreu fer el tast al seu petit celler i podreu fer un dinar de poble a la Fonda de la Figuera.

Per arrodonir la nova experiència varem comprar 15 litres de vi garnatxa DO Montsant a la cooperativa del Mas Roig.

http://www.perxe.com/
http://www.molar.altanet.org/
http://www.figuera.altanet.org/
http://www.masroig.altanet.org/

Fotografia: Poble del Molar.