dilluns, 18 de gener de 2010

El reciclatge i el Mercat de Sant Andreu, incompatibles?

Decidir viure a una plaça on hi ha un Mercat com el de Sant Andreu del Palomar, es bucòlic i místic i et fa endinsar-te en el Sant Andreu poble, on els veïns es coneixen pel sobrenom i vius de ben a prop la vida de poble. Viure al Mercat també te els seus inconvenients com el soroll, els camions de les escombraries, les olors, etc.. però son coses habituals d’un mercat i per tant es normal i ho assumeixes.

El Mercat, si no m’equivoco, te un sistema de gestió de residus intern i per tant totes les seves deixalles les recullen per la porta del darrera els camions de BCN neta. Si es així, no entenc l’estat diari dels contenidors de la Plaça del Mercadal, contenidors únicament de rebuig i d’orgànic, tot sigui dit, que habitualment son plens de cartró, plàstic, poliespan, restes de verdura sense bossa, restes de peix sense bossa, restes de carn sense bossa i un munt de residus que a part de fer pudor, no estan ubicats al lloc on els pertoca.

Com volem ser un poble modern, cosmopolita i estar en acord amb l’entorn que ens envolta, si els nostres comerços no son capaços de reciclar com cal els residus que ells mateixos produeixen? Quin exemple donem als nostres fills quan a casa treballem pel reciclatge i a l’hora de deixar les bosses al contenidor ens trobem amb les deixalles sense separar i en l’estat de la fotografia?.

A part d’un canvi d’actitud per part dels nostres comerços en referència al reciclatge, també crec que a la plaça del Mercadal necessitem que ens col·loquin contenidors de reciclatge de paper, plàstic i vidre. D’aquesta manera es facilitarà el reciclatge en el si de plaça.