dimecres, 22 de desembre del 2010

Fumador passiu 1 – Fumador actiu 0



Ahir es va aprovar definitivament la reforma de la llei del tabac que prohibeix totalment fumar a qualsevol recinte públic tancat, inclòs bars i restaurants a partir del proper 2 de gener. 

Pels no fumadors es una llei molt esperada doncs, per molt que diguin, la majoria d’establiments petits han permès fumar a les seves instal·lacions i hem tingut que empassar-nos el fum d’aquest col·lectiu que, en la majoria dels casos, no tenen cap consideració cap els que estem a la taula del costat i, casualment, no tenim cap cendrer a taula.

També penso que el fet de prohibir fumar en aquests establiments, a part de ser un pas de modernitat, es una oportunitat perquè els fumadors es plantegin si val la pena podrir-se per dins i gastar una fortuna en una cosa que els hi esta escurçant la vida i el nivell de vida, en termes de salut.

Felicitacions pels no fumadors i ànims pels que encara esteu lligats a aquest vici, amb l’esperança de que us en pugueu desenganxar aviat.

4 comentaris:

òscar ha dit...

Soc un membre (no sé si emèrit o no) del col·lectiu de fumadors i, espero, que la nova llei sigui una oportunitat per poder-ho abandonar o al menys (ja que tampoc és que tingui un fe cega en mi) per fumar menys.

Espero la llei ... :) ... amb certs nervis!

Cromlec ha dit...

Anims!! Els que no fumem no en tenim ni idea del que deu costar deixar-ho, per tant tant sols puc donar-te anims.

Catalina Cerdó ha dit...

Sóc una no fumadora, no suport el fum, i benvinguda la llei, però... no s'hagués pogut treure la llei d' un cop sense fer que els establiments públics es gastassin un munt de doblers per habilitar les sales de fumadors i no fumadors. Si ho haguessin prohibit de cop tot això s'haguessin estalviat. Es malgasten molts de doblers per no pensar bé les coses. Ànims als fumadors, val la pena intentar deixar-ho.

_MeiA_ ha dit...

Sóc una ex-fumadora (fa dos anyets que ho vaig deixar) i la veritat és que estic molt contenta d'aquesta nova llei. Costa molt deixar-ho i més si a tots els llocs on vas hi ha fum...
S'agraeix.