dijous, 2 de desembre del 2010

Barcelona fa olor a tràfic, menjar i cloaca



Recordo que fa temps, en un diari o radio no ho recordo, va sortir publicat que a New York, mes concretament a Manhattan, havien fet una ruta turística basada en les olors de les diferents àrees de la zona. La ruta sobretot estava enfocada a olors culinàries (restaurants Xinesos, Asiàtics, Italians, etc ..)  i ho plantejaven com una cosa atractiva pel turisme.

En el cas de Barcelona, resulta que fa olor a tràfic, menjar i cloaca!! Aquesta es la conclusió d’un estudi qualitatiu realitzat als 10 Districtes de Barcelona, per part d’una empresa qualificada, a petició de La Vanguardia.

El mes fort es que La Vanguardia ho ha publicat. No se amb quines intencions, però no crec que sigui per augmentar el turisme. Si ara resulta que Barcelona fa olor a cloaca i ho expliquem com si fos lo mes normal del mon, com volem que augmenti el turisme o que la Ciutat Comtal sigui vista com una ciutat cosmopolita?

Ja fa temps que ho penso, necessito marxar de Barcelona!! A un poblet tranquil i sense gaire pol·lució. No se quan, ni com, però arribarà el dia d’abandonar la gran ciutat per guanyar qualitat de vida.

L’estudi en qüestió:

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20101130/54079040796/barcelona-huele-a-trafico-comida-y-cloaca.html

8 comentaris:

Clidice ha dit...

Desenganyat, a poble fa olor a fem, tràfic i, normalment, a triar entre: incineradora, macroabocador o química. Tu mateix, després no diguis que no se t'ha avisat ;)

Cromlec ha dit...

Potser si que hi ha altres olors a poble, però a segons quines avingudes de Barcelona, en plena hora punta, es horrible la pol·lució. Potser perque tota la vida he viscut a ciutat, però hem dona la impressió que podria trobar algun poble mes tranquil i menys contaminat que Barna.

Alberich ha dit...

És ben cert que es pot identificar llocs per la seva olor...per exemple, Calella de Palafrugell fa olor de sofregit i el Sabadell de la meva infantesa feia sentor de llana i de femta de cavall.

Catalina Cerdó ha dit...

En general, en els pobles es sol respirar un aire més pur... però tots els llocs tenen avantatges i inconvenients. Així i tot, jo no canviaria per res la vida del poble, sobretot per la tranquil·litat que ofereixen.

magazine.cat ha dit...

Ventafocs, estic amb tu, tampoc canviaria la tranquil•litat del poble per res del mon.

Cromlec, la persona que decideix anar a viure a un poble, concretament a un poble con el meu que no passa dels 180 habitants ho ha de tenir molt i molt clar, ja que passar de viure en una gran ciutat a un poble tant petit, es un canvi brutal i no tothom s’hi acostuma.

Una abraçada des de Lleida.

_MeiA_ ha dit...

Jo sóc de poble.. i per molta pudor a fems que faci, no el canvio per cap ciutat.

;)

Albert ha dit...

Suposo que segons les zones que oloris Barcelona farà una olor o una altra.
Però és cert que aquestes tres olors són presents a gairebé tota la ciutat. I no crec que sigui publicitat, és una informació com una altra.

Mentre el Camp Nou segueixi a Barcelona, em costarà moure'm d'aquí.
Adéu!

GEMMA ha dit...

Hola Cromlec! Doncs jo t'animo a prendre el vol, jo un dia ja ho vaig fer, vaig sortir de la gran ciutat que esmentes i t'asseguro que si puc no tornaré a viure en ella mai més. La qualitat de vida s'ho val.

I això de les olors... Com vivim!

Gràcies per passejar per Viatge plural, ens llegim.

Bons dies.