dilluns, 18 d’abril del 2011

Fira de la Terra – Nuclears? No, Gràcies.


Ahir va tenir lloc al Parc de la Ciutadella i al Passeig Lluis Companys de Barcelona, una nova edició de La Fira de La Terra. Un any mes es van ajuntar estands de productes naturals, associacions de meditació, Ioga i altres teràpies i religions, artesans de fusta, pedra i altres materials, venedors de menjar ecològic, músics de carrer, artistes amb titelles ballarines, associacions de defensa dels animals i un grapat mes de participants de diferents àrees d’aquest sector alternatiu.

Dins dels actes d’aquesta fira, van programar la lectura d’un manifest i un minut de silenci en record de les víctimes de Txernòbil i de Fukushima. En un primer moment aquest acte, amb màscares incloses, estava previst per commemorar els 25 anys de l’accident nuclear de Txernòbil, però els últims fets del Japó van magnificar encara mes el sentit d’aquest acte. Pell de gallina durant el minut de silenci i mes d’una llàgrima continguda.


Pel que fa a la Fira en si, cada cop tinc mes la impressió que s’està fent negoci d’una cosa tant important com l’ecologia i la defensa de la natura. Tot son invents miraculosos, venda de roba, venda de menjar, venda d’amulets, venda de malabars, etc.. Personalment, hem quedo amb la part de la Fira ubicada al Parc de la Ciutadella, que es on estaven ubicades les associacions i entitats que treballen per tots aquests temes. La part de la Fira ubicada al Passeig Lluis Companys era mes un “mercadillo” que una altra cosa i crec que hi ha altres espais, com el Biocultura, on poden muntar les seves parades que no a la Fira de la Terra.

1 comentari:

El porquet ha dit...

Tampoc no ha de ser una cosa negativa que el tema de l'ecologia, del medi ambient, comenci a ser un negoci.

De fet, si volem un món cada cop més sostenible, això passa perquè tots aquests temes deixin de ser cosa de quatre hippies alternatius i passin a ser una cosa que estigui de moda, que sigui un negoci, que la gent que s'hi dediqui s'hi guanyi la vida.

Si no és així, l'ecologisme i el medi ambient seguiran essent una cosa residual, molt guai i alternativa, però sense, possiblitat d'una implantació a gran escala, que és el que seria interessant tant per a nosaltres com per a la Terra.