dimecres, 10 de novembre del 2010

L'SGAE i el cànon digital


“La Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, reclamarà a la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) la devolució dels imports que l'administració catalana ha pagat en concepte de cànon digital.” – LA VANGUARDIA.

Considero que es un gran pas per posar les coses al seu lloc, sobretot pel que fa als abusos que s’han produït cobrant un cànon injust i aleatori, que tant sols busca l’enriquiment d’uns quants i no el benefici dels artistes, que es a qui teòricament representa l’SGAE.

Aquesta maniobra de la Generalitat de Catalunya be donada per la sentència emesa pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que declara il·legal l'aplicació del cànon digital en empreses, professionals i administracions, tot i que (com diria l’Artur Mas del “Polònia”) el cànon encara es mante per als consumidors.

Tot es començar i, ara que el cànon ja esta tocat i que a l’SGAE li toca desembutxacar una milionada per cobrir les demandes dels Ajuntaments i empreses, voldria pensar que es vetllarà perquè es deixi de cobrar als establiments per escoltar la radio, que les tasses que la SGAE imposa a les festes majors del pobles sigui raonable i que aquestes no facin minvar considerablement el pressupost de les mateixes,  que es deixin de cobrar canons per representar una obra de teatre a primària, que es deixin de cobrar canons a les festes benèfiques, etc...

Estic totalment d’acord en que s’ha de protegir la feina dels Autors i Editors i hem de vetllar perquè els que valen puguin viure d’això, però d’una forma raonable i no al tot si val per guanyar diners.

Tot es començar i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha posat la primera pedra.

Articles relacionats:


1 comentari:

Anònim ha dit...

El cànon és un abús intolerable i sense sentit que ara Europa ha condemnat. Que es preparin els de la SGAE que els tocarà rascar-se la butxaca!