dimecres, 26 de gener del 2011

L’expresident Jordi Pujol i la Independència


“L'expresident català Jordi Pujol ha contemplat avui, per primera vegada de manera oberta, la independència de Catalunya com una possible “alternativa” davant “la marginació i l'ofec” al qual es vol sotmetre els catalans a l'Espanya actual, i ha dit no veure arguments per oposar-se a un Estat propi.” Entrevista al diari AVUI del 26/01/2011.

Aquest mati, tot dutxant-me, m’ha sobresaltat la noticia que comentaven a la radio, l’expresident Jordi Pujol parlant obertament de la Independència com una opció de país.

Desprès de tants anys ja era hora que parlés clar i català. Fins ara el seu discurs era extremadament moderat i prudent i, tot i que ha fet moltísim per Catalunya, amb la majoria parlamentaria de que ha gaudit Convergència i Unió durant tants anys, crec que podrien haver fet un pas mes en l’autogovern i dur a debat la opció de l’autodeterminació.

A les ultimes eleccions, Convergència i Unió  amb el Sr. Mas al capdavant, ha tret un munt d’escons al parlament; uns escons que , no ens enganyem, contenen part del vot independentista descontent amb altres opcions politiques que formaven el famós tripartit.

La prova esta en que el dia en que el Sr. Mas va sortir al balco de l’hotel Majestic per celebrar la victòria, un grup de seguidors va corejar “Mas President Catalunya Independent”. Van ser tant sols uns segons perquè TV3 es va encarregar de baixar el volum i desprès tant sols se sentia “ Mas President”.

Això hem fa dubtar si aquestes declaracions son realment amb l’objectiu d’engegar processos de debat o simplement utilitzen a referents del país per fer pressió a Madrid i intentar aconseguir mes competències, o minimitzar l’afectació de les Caixes o ves a saber que.

Tant de bo el nostre Govern es faci seves les paraules de l’expresident Pujol i es prengui seriosament les necessitats del país. Ens estan atacant contínuament i no nomes verbalment, sinó amb coses mes delicades com l’economia, la Llengua, etc..

Hi ha mar de fons i per tant cal que el govern treballi de valent, es posicioni i que el Sr. Mas ens expliqui cap a on vol girar el timó que te penjat al despatx de la Generalitat de Catalunya.

6 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

Avui també ho he patit. M'ha vingut "de golpe y sopetón" mentre anava a treballar. He pensat que encara dormia!

Ara ens hem de plantejar: CiU sempre ha fet un gran seguidisme del seu líder emblemàtic. Començaran ara tots a veure la independència com a possibilitat?

Seguiré somiant...

òscar ha dit...

Que Pujol, després d'anys i panys, esmenti directament la via de la independència mostra ben clarament en quin grau d'empipament respecte espanya estem vivint.

Ara ens diran que estem balcanitzant el discurs i tot un seguit de metàfores però ... quín altre discurs i metàfora ens queda?

Garbí24 ha dit...

es molt facil fer-ho quan ja no tens responsabilitats...a veure si en Mas s'anima i fot empenta

Anònim ha dit...

Comparteixo bona part de les teves reflexions, però resulta que, vint anys enrere, quant se li preguntava a Pujol per la independència deia allò de: "això no toca"
Ah! amigo

Cromlec ha dit...

sànset i utnoa: Si fos un sentiment unitari, amb els escons que tenen, CIU podria liderar el debat.

òscar: Hem sembla que aquest mati entrevistaran al Sr. Jordi Pujol a RAC1. Caldrà veure si es reafirma o si, pel contrari, matisa les seves paraules.

garbi24: Tant de bo es contagi del discurs i sigui valent.

Gregori Samsa: Tens raó, va preferir pactar amb el PSOE i amb el PP. Ja veurem com evoluciona tot això.

Gracies a tots per comentar.

_MeiA_ ha dit...

Ojalà que en Mas l'escolti!!! ojalà!!!!